Szedd magad eper

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad eper, illetve a szedd magad gyümölcs akciók. Mert nemcsak az eper, de az alma, de a sárgabarack, és az őszibarack is nagyon népszerű. Valamint a szedd magad levendula akciók. Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni a télire eltenni való gyümölcsöket, illetve lekvárok, befőttek hozzávalóit, hanem maguk szeretnék az szüretelni.

Az eper egyébként is nagy népszerűségnek örvend hazánkban, emiatt a szezonban országszerte több helyen is tartanak Eperfesztivált. Ezeken a rendezvényeken is van lehetőség zamatos, édes gyümölcs kóstolására, vásárlására egyaránt.

Szedd magad eper

Az eper szezon a különböző fajtáknak köszönhetően már április végétől érik – természetesen az időjárás függvényében – és egészen júliusig végéig tart. Ez köszönhető a számos eper fajtának, melyek a koraitól a későn érő fajtákon keresztül hónapokig érlelik zamatos, illatos termésüket. Sokan ebben az időszakban közvetlenül a termelőtől vásárolják a zamatos, nap érlelte gyümölcsöket.

De számos szedd magad akcióval is várják országszerte az érdeklődőket. Ezeken a helyeken is kapható előre leszedett gyümölcs, de aki szedd magadba megy, az nem készen szeretné általában vásárolni. Hiszen a szedd magad akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a gyümölcs szedésébe. Az pedig csak ráadás, hogy annyit ehetnek közben a nap érlelte gyümölcsökből, amennyi csak beléjük fér.

Az eper szedd magad akciók helyekkel, időpontokkal az interneten is elérhetőek. Sok esetben a pontos fajták körülbelüli érési idejét is meg tudják adni, vagyis, hogy mikortól szedhetők az egyes fajták. Így pontosan akkor tudunk menni, amikor a minket érintő fajta érik.

Aktuális infók itt: https://szeddlemagad.hu/szedd-magad-gyumolcsok/szedd-magad-eper/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom