Tartalomjegyzék
A joghurtos epertorta azért is remek süti választás, mert a nyári nagy melegben is könnyedén elkészíthető ráadásul anélkül, hogy a sütőt be kéne kapcsolni. Az a recept ugyanis egy kekszes alapú, hűsítő joghurttal készült édesség, amely rendkívül gyorsan összeállítható. Vendégváró finomságnak, de akár születésnapra is kitűnő választás.
Joghurtos epertorta sütés nélkül
Hozzávalók:
- 20 dkg eper
- 20 dkg keksz
- 5 dkg vaj
- 2 kis pohár epres vagy natúr joghurt
- 1,5 dl tejszín + a díszítéshez
- 1,5 dl cukrászhab
- 5 evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál vanília aroma
A joghurtos epres torta elkészítése lépésről – lépésre:
- Az epret alaposan meg kell mosni, a szárait eltávolítani, félbe vágni és hagyni lecsöpögni. Néhány szemet félre kell tenni a díszítéshez.
- Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát ki kell bélelni sütőpapírral (az oldalát is).
- A kekszet össze kell darálni és az olvasztott vajjal össze kell keverni.
- A kekszes alapot a tortaforma aljába kell nyomkodni és a hűtőbe kell tenni.
- Néhány szem eper kivételével az epret össze kell keverni a cukorral és a vanília aromával.
- Majd az egészet össze kell keverni a joghurttal.
- A kétféle tejszínt habbá kell verni és össze kell forgatni a tejszínes masszával.
- A tortaforma kekszes részére rá kell simítani a krémet.
- Kicsit meg lehet ütögetni a forma alját, hogy tömörüljön a hab.
- Legalább 4-5 órára érdemes hűtőbe tenni tálalásig.
- Tálalás előtt tejszínhab gömbökre rakott eper darabokkal, vagy középre halmozott eprekkel, citromfűvel díszíthető.
Igazán dekoratív, finom édesség a végeredmény! Gluténmentesen is készíthető. De tovább variálható, ha a kekszes masszához kakaó port keverünk, vagy akár a keksz réteg közé eperlekvárt is tölthetünk. Nagyon dekoratív, ha a tortaforma oldalát is kirakjuk eper darabokkal. Számos módon variálható desszert a nyári nagy melegben. Jó étvágyat hozzá!
https://www.topreceptek.hu/recept/epres-szelet-sutes-nelkul-r1587
Vissza a kategória cikkeihez