Tartalomjegyzék
A fehér csokis pohárkrém – akárcsak a pohárkrémek általában – egy rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom édesség. Ráadásul számos módon variálható, gazdagítható, díszíthető attól függően, hogy mit találunk otthon. Igazán csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt. Nagyon jó választás, ha csak egy gyors desszertre vágyunk és annyira egyszerű, hogy elrontani sem lehet! Az elkészítési ideje valamivel több mint fél óra. Egy adag energia tartalma: 589 kcal/adag.
Az eper szezonban egyébként is sokféle édesség készül, hiszen az eper remek alapja a különböző sütés nélküli finomságoknak. Ráadásul rendkívül egészséges, rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Az eper kalória tartalma is meglehetősen alacsony, így remek kiegészítője a diétás étrendeknek, sőt eper diéta is létezik.
Fehér csokis pohárkrém – recept
Hozzávalók:
- 25 dkg fehér csokoládé
- 3 dl zsíros tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál hideg víz
- 4 g zselatinpor
- csipet só
- 7-8 szem eper – a díszítéshez
A fehér csokis pohárkrém elkészítése lépésről – lépésre:
- Az epret alaposan meg kell mosni a szárait, leveleit és a rossz szemeket ki kell válogatni. Majd hagyjuk egy szűrőben lecsöpögni.
- A zselatint áztassuk be a hideg vízbe, tegyük félre.
- Majd a fehér csokoládét tördeljük darabokra és vízgőz felett olvasszuk fel.
- A tejszínt melegítsük össze a vaníliás cukorral és a csipet sóval, de vigyázzunk forralni nem szabad! Tegyük félre, hagyjuk, hogy kihűljön.
- Ha a zselatin megszívta magát a vízzel, keverjük a langyosra visszahűlt tejszínhez, várjuk meg, amíg teljesen feloldódik, majd az egészet forgassuk a felolvasztott csokihoz.
- Adagoljuk a tálaláshoz előkészített poharakba és tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára.
- Friss eperrel, ízlés szerint díszítve tálaljuk.
Igazán kitűnő választás nyári nagy melegben, amikor egyébként sem szeretnénk a sütővel még tovább melegíteni a lakást. Bármilyen gyümölccsel készíthető, akár vendégváró desszertnek is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Eper_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez