Tartalomjegyzék
Az epres tĂșrĂłtorta egy kitƱnĆ sĂŒtemĂ©ny vĂĄlasztĂĄs az eper szezonban. AnnĂĄl is inkĂĄbb, mert sĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒl kĂ©szĂthetĆ el, Ăgy a nagy melegben nem kell az egyĂ©bkĂ©nt is meleg konyhĂĄt tovĂĄbb fƱteni. RĂĄadĂĄsul igen gyorsan Ă©s könnyedĂ©n elkĂ©szĂthetĆ, bĂĄrki nekiĂĄllhat mivel kĂŒlönösebb elĆkĂ©pzettsĂ©get, tapasztalatot nem igĂ©nyel. RendkĂvĂŒl finom vendĂ©gvĂĄrĂł Ă©dessĂ©g, de bĂĄrmely alkalomra, akĂĄr szĂŒletĂ©snapra is kitƱnĆ vĂĄlasztĂĄs.
Epres tĂșrĂłtorta sĂŒtĂ©s nĂ©lkĂŒl
HozzĂĄvalĂłk 12 szelethez:
- 50 dkg eper
- 35 db kakaĂłs keksz
- 25 dkg tĂșrĂł
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 5 dl habtejszĂn
- 2 evĆkanĂĄl hideg tej
- 3 dl hideg vĂz
- 1 db kezeletlen hĂ©jĂș citrom
- 1 csomag vanĂliĂĄs pudingpor
- 2 csomag vanĂliĂĄs cukor
- 1 csomag szĂntelen tortazselĂ©
- 10 g porzselatin
Epres tĂșrĂłtorta elkĂ©szĂtĂ©se:
- Az epret alaposan meg kell mosni, a szĂĄrait eltĂĄvolĂtani, nagyobb darabokra, negyedekre vĂĄgni Ă©s hagyni lecsöpögni. NĂ©hĂĄny szemet fĂ©lre kell tenni a dĂszĂtĂ©shez.
- Egy 24 cm-es kapcsos tortaformĂĄt ki kell bĂ©lelni sĂŒtĆpapĂrral (az oldalĂĄt is).
- A vajat fel kell forrĂłsĂtani.
- A kekszet össze kell morzsolni, hozzĂĄadni a felforrĂłsĂtott vajat Ă©s alaposan összekeverni.
- Majd kanalanként hozzå kell adni a tejet, hogy jobban összeålljon a tészta.
- A piskĂłtĂĄs alapot a tortaforma aljĂĄba kell nyomkodni Ă©s a hƱtĆbe kell tenni.
- A pudingot kĂ©t deci vĂzzel simĂĄra kell keverni Ă©s ĂĄllandĂł kavarĂĄs mellett sƱrƱre kell fĆzni, majd kihƱteni.
- A tĂșrĂłt a cukorral, a citrom levĂ©vel Ă©s a reszelt hĂ©jĂĄval simĂĄra kell keverni, majd hozzĂĄ kell adni a kihƱlt pudingport is.
- 1 dl vizet fel kell forralni, majd hozzå kell keverni a zselatinport, simåra kell kavarni és hagyni kihƱlni.
- Ha kihƱlt a pudingos, tĂșrĂłs keverĂ©khez kell adni Ă©s azzal alaposan összekeverni.
- EzutĂĄn a tejszĂnt kemĂ©ny habbĂĄ kell verni Ă©s szintĂ©n a tĂșrĂłs keverĂ©khez adni.
- Az összedarabolt epreket is hozzĂĄ kell keverni a tĂșrĂłs keverĂ©khez.
- A hƱtĆbĆl kivett torta alapra kell kanalazni a krĂ©met, elsimĂtani egyenletesen a tetejĂ©n Ă©s visszarakni nĂ©hĂĄny ĂłrĂĄra a hidegre.
- Ha megdermedt a maradĂ©k eper darabokkal dĂszĂtjĂŒk tĂĄlalĂĄs elĆtt.
IgazĂĄn dekoratĂv, finom sĂŒtemĂ©ny, mely sima keksszel, vagy babapiskĂłtĂĄval is kĂ©szĂthetĆ, akĂĄr glutĂ©nmentesen is. SĆt tovĂĄbb dĂszĂthetĆ, ha a tortaforma oldalĂĄt is kirakjuk eper darabokkal.
https://www.topreceptek.hu/recept/epres-szelet-sutes-nelkul-r1587
CĂmlap kĂ©p: GyĂŒmölcstorta (forrĂĄs: https://www.sutikbirodalma.hu/2012/06/epres-turotorta.html)
Vissza a kategĂłria cikkeihez