Tartalomjegyzék
Az epres süti sütés nélkül főleg a nyári nagy melegben keresett édesség, amikor már nem szeretnénk az amúgy is mekeg konyhában tovább melegíteni a sütővel, de egy finom és gyorsan elkészíthető édességre vágyunk. Ez a recept tökéletesen megfelel mindezen elvárásoknak, gyors is és igazán finom, amely számos módon variálható is. Vendégváró finomságnak, de akár születésnapra is kitűnő választás.
Epres süti sütés nélkül recept
Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg babapiskóta
- 1 db kezeletlen citrom
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag zseléfix
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál pisztácia
Epres sütik elkészítése lépésről – lépésre:
- Az epret alaposan meg kell mosni, a szárait eltávolítani, kisebb darabokra vágni és hagyni lecsöpögni. Néhány szemet félre kell tenni a díszítéshez.
- A citromot alaposan meg kell mosni a héját lereszelni és a levét kifacsarni.
- A mascarponét simára kell keverni a citrom levével, reszelt héjával, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
- Majd hozzá kell keverni a zseléfixet.
- Ezután a tejszínt kemény habbá kell verni, amit szintén a krémbe kell keverni.
- Egy 20 cm-es kapcsos tortaforma alját ki kell rakni a babapiskótával úgy, hogy ahol kell megfelelő méretűre kell törni.
- Majd egy réteg krémet rá kell simítani a piskóták tetejére.
- Erre rá kell szórni körülbelül az eprek felét.
- Erre ismét krémet kenünk, majd a maradék epret is rátesszük.
- Végül a maradék krémmel bevonjuk az egészet.
- A torta tetejére tetszőlegesen elhelyezzük a díszítésre hagyott eper szemeket és megszórjuk az összevagdalt pisztáciával (ez akár el is hagyható).
- Legalább egy óra hosszára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön és a krém is összeálljon.
- Tálalás előtt a tortaforma karika részét eltávolítjuk és a torta szélét körbe rakjuk babapiskótával.
Igazán dekoratív, finom édesség a végeredmény! Jó étvágyat hozzá! Gluténmentesen is készíthető.
https://www.topreceptek.hu/recept/epres-szelet-sutes-nelkul-r1587
Vissza a kategória cikkeihez