Epres pohårkrém

Az epres pohĂĄrkrĂ©m egy rendkĂ­vĂŒl egyszerƱen Ă©s gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ finom Ă©dessĂ©g. A legjobb benne pedig az, hogy szĂĄmos mĂłdon variĂĄlhatĂł attĂłl fĂŒggƑen, hogy mit talĂĄlunk otthon. KĂ©szĂŒlhet kekszesen, vagy zabpehellyel, esetleg granolĂĄt is szĂłrhatunk közĂ©. Az alapja lehet puding, de mascrponĂ©val is remek vĂĄlasztĂĄs. DĂ­szĂ­thetjĂŒk az epren kĂ­vĂŒl szeder, vagy akĂĄr ĂĄfonya szemekkel is. Nagyon jĂł vĂĄlasztĂĄs, ha csak egy gyors desszertre vĂĄgyunk Ă©s annyira egyszerƱ, hogy elrontani sem lehet!

Epres pohårkrém recept

HozzĂĄvalĂłk:

  • 7-8 szem eper
  • 1 marĂ©k ĂĄfonya vagy szeder
  • 25 dkg tĂșrĂł
  • 1 csomag vanĂ­liĂĄs cukor
  • 1 evƑkanĂĄl mĂ©z
  • 3 dl tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 2 dl tejföl

Epres pohĂĄrkrĂ©mek elkĂ©szĂ­tĂ©se lĂ©pĂ©srƑl – lĂ©pĂ©sre:

  1. Az epret ĂĄfonyĂĄt Ă©s/vagy szedret alaposan meg kell mosni a szĂĄrait, leveleit Ă©s a rossz szemeket ki kell vĂĄlogatni.  Majd hagyjuk egy szƱrƑben lecsöpögni.
  2. A pudingot a leĂ­rĂĄsnak megfelelƑen el kell kĂ©szĂ­teni.
  3. Majd a tĂșrĂłt ĂĄt kell törni egy villĂĄval Ă©s hozzĂĄkeverni a tejfölt, a vanĂ­liĂĄs cukrot a mĂ©zet (keverhetƑ hozzĂĄ akĂĄr kevĂ©s citrom leve, reszelt hĂ©ja is).
  4. Az egĂ©szet puha, krĂ©mes ĂĄllagĂșra kell kikeverni.
  5. Az epreket keksz darabokat, granolĂĄt vagy amit mĂ©g raknĂĄnk bele rĂ©tegesen, vagy Ă­zlĂ©s szerint összekeverve ĂŒvegpoharakba töltjĂŒk.
  6. A tetejĂ©t dĂ­szĂ­thetjĂŒk egĂ©sz gyĂŒmölccsel az eperrel ĂĄfonyĂĄval vagy szederrel.
  7. TĂĄlalĂĄs elƑtt lehƱtjĂŒk.

IgazĂĄn kitƱnƑ vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri nagy melegben, amikor egyĂ©bkĂ©nt sem szeretnĂ©nk a sĂŒtƑvel mĂ©g tovĂĄbb melegĂ­teni a lakĂĄst. BĂĄrmilyen gyĂŒmölccsel kĂ©szĂ­thetƑ, akĂĄr vendĂ©gvĂĄrĂł desszertnek is. JĂł Ă©tvĂĄgyat hozzĂĄ!

https://www.mindmegette.hu/poharkrem-edesseg-pillanatok-alatt-47233/

Vissza a kategĂłria cikkeihez