Tartalomjegyzék
Az epres pohĂĄrkrĂ©m egy rendkĂvĂŒl egyszerƱen Ă©s gyorsan elkĂ©szĂthetĆ finom Ă©dessĂ©g. A legjobb benne pedig az, hogy szĂĄmos mĂłdon variĂĄlhatĂł attĂłl fĂŒggĆen, hogy mit talĂĄlunk otthon. KĂ©szĂŒlhet kekszesen, vagy zabpehellyel, esetleg granolĂĄt is szĂłrhatunk közĂ©. Az alapja lehet puding, de mascrponĂ©val is remek vĂĄlasztĂĄs. DĂszĂthetjĂŒk az epren kĂvĂŒl szeder, vagy akĂĄr ĂĄfonya szemekkel is. Nagyon jĂł vĂĄlasztĂĄs, ha csak egy gyors desszertre vĂĄgyunk Ă©s annyira egyszerƱ, hogy elrontani sem lehet!
Epres pohårkrém recept
HozzĂĄvalĂłk:
- 7-8 szem eper
- 1 marék åfonya vagy szeder
- 25 dkg tĂșrĂł
- 1 csomag vanĂliĂĄs cukor
- 1 evĆkanĂĄl mĂ©z
- 3 dl tej
- 1 csomag pudingpor
- 2 dl tejföl
Epres pohĂĄrkrĂ©mek elkĂ©szĂtĂ©se lĂ©pĂ©srĆl – lĂ©pĂ©sre:
- Az epret ĂĄfonyĂĄt Ă©s/vagy szedret alaposan meg kell mosni a szĂĄrait, leveleit Ă©s a rossz szemeket ki kell vĂĄlogatni. Majd hagyjuk egy szƱrĆben lecsöpögni.
- A pudingot a leĂrĂĄsnak megfelelĆen el kell kĂ©szĂteni.
- Majd a tĂșrĂłt ĂĄt kell törni egy villĂĄval Ă©s hozzĂĄkeverni a tejfölt, a vanĂliĂĄs cukrot a mĂ©zet (keverhetĆ hozzĂĄ akĂĄr kevĂ©s citrom leve, reszelt hĂ©ja is).
- Az egĂ©szet puha, krĂ©mes ĂĄllagĂșra kell kikeverni.
- Az epreket keksz darabokat, granolĂĄt vagy amit mĂ©g raknĂĄnk bele rĂ©tegesen, vagy ĂzlĂ©s szerint összekeverve ĂŒvegpoharakba töltjĂŒk.
- A tetejĂ©t dĂszĂthetjĂŒk egĂ©sz gyĂŒmölccsel az eperrel ĂĄfonyĂĄval vagy szederrel.
- TĂĄlalĂĄs elĆtt lehƱtjĂŒk.
IgazĂĄn kitƱnĆ vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri nagy melegben, amikor egyĂ©bkĂ©nt sem szeretnĂ©nk a sĂŒtĆvel mĂ©g tovĂĄbb melegĂteni a lakĂĄst. BĂĄrmilyen gyĂŒmölccsel kĂ©szĂthetĆ, akĂĄr vendĂ©gvĂĄrĂł desszertnek is. JĂł Ă©tvĂĄgyat hozzĂĄ!
https://www.mindmegette.hu/poharkrem-edesseg-pillanatok-alatt-47233/
Vissza a kategĂłria cikkeihez