Epres képek

Tartalomjegyzék

Az epres képek nagyon népszerűek, hiszen ennek a zamatos, illatos, nap érlelte gyümölcsnek a látványa is vidámságot, gondtalanságot, a közelgő nyár illatát, ízeit juttatja eszünkbe.  A lakás bármely pontját tudjuk ilyen témájú képekkel díszíteni. Látványa megnyugtató, kellemes érzéssel tölti el az embert. Az eper rendszeres fogyasztásával is nyugodtabbnak, gondtalanabbnak érezhetjük magunkat.

Színek hatása

A színek különbözőképpen hatnak ránk és akkor is hatnak, ha nem látjuk csak elképzeljük azokat. Négy elsődleges szín van, amelyek a legerősebben hatnak ránk: a zöld, a sárga, a vörös és a kék. A színeket gyakran meleg (vörös, narancs és sárga) és hideg (lila, kék és zöld) színekre osztjuk. A színek közül leginkább a vörös vonzza az emberi tekintetet.

A piros szín érzelmes, gazdag szín, mely aktivizál, növeli az önbizalmat és az önbecsülést. Növeli a légzésszámot, emeli a vérnyomást. Mivel odavonzza a tekintetet, ezért pirosak a tiltó táblák, stop táblák, de akár a tűzoltó felszerelések is. Továbbá növeli a bátorságot, ezért található meg sok ország nemzeti lobogóján is. A vörös szín az ősi életenergia, a földdel és anyagi világgal való kapcsolat szimbolikus jelentése. Az erő, mozgás, dinamika, kezdet, szerelem, forróság, tűz. A vörös rózsa jelentése a szerelem, szenvedély, a vér az élet, családi kötelék, energia.

Epres képek

Az epres képek témája sokszor önmagában a gyümölcs, de jellemzőek a gyümölcstálak is. A képeken az eper fajták bármelyike, de akár más gyümölcsök – főleg a fekete áfonya – is gyakran fellelhető.

A színek hangulatunkat, de egészségünket és boldogságunkat is különbözőképpen befolyásolják. Az eper harsány mély piros sötét színe lendületbe hoz, energiát ad.   

Az eprek a háztartási használati tárgyakon is gyakran megjelennek: asztalterítőn, székpárnán, csészéken, bögréken, kancsókon, vázákon. Régóta használjuk díszítő elemként. A képeken gyakran az eper virágok is megjelennek, melyek fehér, vagy rózsaszín virágai szintén szemet gyönyörködtetők. Az időjárástól és környezettől függően kora tavasztól számíthatunk a virágzására.

https://kepguru.hu/hatterkepek/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom