Tartalomjegyzék
Az eperkrĂ©mleves egy nagyon nĂ©pszerƱ, hƱsĂtĆ, frissĂtĆ leves a nyĂĄri napokra. Mivel az eper vitamin-, ĂĄsvĂĄnyi anyag Ă©s rost tartalma is magas, rĂĄadĂĄsul nagy rĂ©sze 90%-a vĂz, mĂ©g a fogyĂłkĂșrĂĄs Ă©trendekbe is remekĂŒl beilleszthetĆ. Arra Ă©rdemes figyelni azonban, hogy az eper mĂ©g hƱtĆben tartva sem tĂĄrolhatĂł nĂ©hĂĄny napnĂĄl tovĂĄbb. EzĂ©rt Ă©rdemes a leszedĂ©st vagy a beszerzĂ©st követĆen minĂ©l elĆbb feldolgozni. Ez a krĂ©mleves pĂĄr perc alatt elkĂ©szĂthetĆ, mely nagyon jĂłl esik a nyĂĄri nagy melegben.
Eperkrémleves recept
HozzĂĄvalĂłk:
- 25 dkg eper
- 1 evĆkanĂĄl mĂ©z
- 0,5 dl habtejszĂn
- 1 dl tej
- fahĂ©j, szegfƱszeg â ĂzlĂ©s szerint
- 1 csomag vanĂliĂĄs cukor
- menta Ă©s/vagy citromfƱ â ĂzlĂ©s szerint dĂszĂtĂ©snek
- 1 kåvéskanål frissen facsart citrom leve és egy negyed citromhéja
EperkrĂ©mleves elkĂ©szĂtĂ©se lĂ©pĂ©srĆl – lĂ©pĂ©sre:
- Az epret alaposan meg kell mosni a szårait, leveleit és a rossz szemeket ki kell vålogatni.
- 3-4 db kivĂ©telĂ©vel â ami dĂszĂtĂ©s lesz â fĂ©lbevĂĄgjuk Ćket.
- Majd a felvĂĄgott gyĂŒmölcsöt meglocsoljuk a citrommal.
- BeleöntjĂŒk a citromos gyĂŒmölcsöket egy tĂĄlba, majd hozzĂĄadjuk a vanĂliĂĄs cukrot, a tejszĂnt, a mĂ©zet 3-4 összevĂĄgott mentalevelet Ă©s a citrom hĂ©jĂĄt is.
- ĂzesĂthetjĂŒk kevĂ©s fahĂ©jjal, szegfƱszeggel, de ez el is hagyhatĂł.
- Az egĂ©szet botmixerrel össze kell pĂ©pesĂteni Ășgy, hogy ne maradjanak benne eper darabok.
- HƱtĆbe tesszĂŒk tĂĄlalĂĄsig (legalĂĄbb egy ĂłrĂĄra).
- TĂĄlalĂĄs elĆtt az egĂ©sz eprekkel Ă©s esetleg tejszĂnhabbal, mentalevĂ©lkĂ©kkel dĂszĂtjĂŒk.
Ha gyerekek nem fogyasztanak belĆle, akkor kĂ©szĂthetjĂŒk alkoholosan is. Ebben az esetben kb. 1 evĆkanĂĄlnyi eperlikĆr szĂŒksĂ©ges hozzĂĄ, ezzel kell összeturmixolni az eper darabokat. JĂłl behƱtve kĂnĂĄljuk. NyĂĄron Ă©dessĂ©g helyett is nagyon jĂł vĂĄlasztĂĄs. JĂł Ă©tvĂĄgyat hozzĂĄ!
https://www.almaimotthona.hu/sargadinnye-receptek.html
CĂmlap kĂ©p: GyĂŒmöcs krĂ©mleves (forrĂĄs: https://www.desszertszoba.hu/eperkremleves-2)
Vissza a kategĂłria cikkeihez