Eperke és barátai

Az Eperke és barátai mesesorozat eredeti címe: Strawberry Shortcake. Már az 1980-as években készült animációs sorozat Eperke címmel. Azonban ez az animációs alkotás 2005-re került az amerikai tv-k képernyőjére. Az animációs sorozat alkotói Those Characters, From Cleveland és American Greetings. Amerikában 2005. májusától egészen 2010. január között vetítették a The Learning Channel csatornán. Műfaja filmvígjáték, kalandfilm sorozat és filmdráma sorozat. Hazánkban a Minimax csatornán volt elérhető a 2003-as széria. A történet Eperke kalandjai köré fonódik, mely kalandok során számos barátra lel. Az Eperke történetek könyvsorozatban is elérhetők.

Eperke és barátainak a története

Eperke egy kedves aranyos kislány, aki sok kalandot él át. A testvérének, Almababának az első szülinapjára partyt szeretne rendezni. Elindul, hogy ami egy kiváló ünneplésre fontos, azt mind beszerezze. Távoli vidékekre jut el ezen az úton, az Epreskert rejtett és varázslatos zugaiba. Sok új barátokra is lel. Pl. Narancsvirágra, Karamellára, Édes Mézesre és még sok jó barátra. Még érdekes kalandja, amikor neki is be kell gyűjtenie a meglepetéseket karácsonyra a barátainak. Habcsókkal együtt indulnak útra. A „Meglepetés Földet” szeretnék megkeresni, hogy összegyűjtsék Almababának, Narancsvirágnak, Karamellának, Édes Mézesnek és Puffancsnak, az ajándékaikat. Rengeteg sok kalandjuk után megtapasztalják, hogy a barátság, a legszebb a világon. A gyerekek sokat tanulhatnak belőle, mint ahogy abból is, hogy miként lehet az életünk új körülményeihez alkalmazkodni, befogadni azokat, miközben őszinték maradunk magunkhoz.

Eperke és barátai – a főszereplők

  • Eperke – A sorozat főszereplője. Amikor eljutott Epreskert távoli, rejtett és varázslatos zugaiba, sok barátra talált. Van két háziállata is, egy kutya és egy macska, akiknek neve Süti és Sodó. A kedvenc étele müzli, a kedvenc itala a menta szörp.
  • Almababa / Almapitetündér – Eperke húga. Először meg akart tanulni sütit sütni, de rádöbbent, hogy mégis jobb, ha megvárja, amíg nagy lesz, hogy megtanuljon sütni. Egy részben tündérként megmentette Eperke hercegnőt, Almapitetündér néven.
  • Limonádé / Citromtorta – Eperke jó barátja. A nagy alma városban találkozott először Eperkével. Szépséges külsejű és híres modell. Egy békát szeretne háziállatnak. Egyszer a fodrásza elrontotta a haját és befestette sárgára.

Eperke és barátai dalok : Barátaink a világban:

https://port.hu/adatlap/film/tv/eperke-es-baratai-strawberry-shortcake/movie-84723

Címlap kép: Eperke (forrás: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Hk6dyiJKlC0)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom