Eperke és barátai

Az Eperke √©s bar√°tai mesesorozat eredeti c√≠me: Strawberry Shortcake. M√°r az 1980-as √©vekben k√©sz√ľlt anim√°ci√≥s sorozat Eperke c√≠mmel. Azonban ez az anim√°ci√≥s alkot√°s 2005-re ker√ľlt az amerikai tv-k k√©pernyŇĎj√©re. Az anim√°ci√≥s sorozat alkot√≥i Those Characters, From Cleveland √©s American Greetings. Amerik√°ban 2005. m√°jus√°t√≥l eg√©szen 2010. janu√°r k√∂z√∂tt vet√≠tett√©k a The Learning Channel csatorn√°n. MŇĪfaja filmv√≠gj√°t√©k, kalandfilm sorozat √©s filmdr√°ma sorozat. Haz√°nkban a Minimax csatorn√°n volt el√©rhetŇĎ a 2003-as sz√©ria. A t√∂rt√©net Eperke kalandjai k√∂r√© fon√≥dik, mely kalandok sor√°n sz√°mos bar√°tra lel. Az Eperke t√∂rt√©netek k√∂nyvsorozatban is el√©rhetŇĎk.

Eperke és barátainak a története

Eperke egy kedves aranyos kisl√°ny, aki sok kalandot √©l √°t. A testv√©r√©nek, Almabab√°nak az elsŇĎ sz√ľlinapj√°ra partyt szeretne rendezni. Elindul, hogy ami egy kiv√°l√≥ √ľnnepl√©sre fontos, azt mind beszerezze. T√°voli vid√©kekre jut el ezen az √ļton, az Epreskert rejtett √©s var√°zslatos zugaiba. Sok √ļj bar√°tokra is lel. Pl. Narancsvir√°gra, Karamell√°ra, √Čdes M√©zesre √©s m√©g sok j√≥ bar√°tra. M√©g √©rdekes kalandja, amikor neki is be kell gyŇĪjtenie a meglepet√©seket kar√°csonyra a bar√°tainak. Habcs√≥kkal egy√ľtt indulnak √ļtra. A “Meglepet√©s F√∂ldet” szeretn√©k megkeresni, hogy √∂sszegyŇĪjts√©k Almabab√°nak, Narancsvir√°gnak, Karamell√°nak, √Čdes M√©zesnek √©s Puffancsnak, az aj√°nd√©kaikat. Rengeteg sok kalandjuk ut√°n megtapasztalj√°k, hogy a bar√°ts√°g, a legszebb a vil√°gon. A gyerekek sokat tanulhatnak belŇĎle, mint ahogy abb√≥l is, hogy mik√©nt lehet az √©let√ľnk √ļj k√∂r√ľlm√©nyeihez alkalmazkodni, befogadni azokat, mik√∂zben ŇĎszint√©k maradunk magunkhoz.

Eperke √©s bar√°tai ‚Äď a fŇĎszereplŇĎk

  • Eperke ‚Äď A sorozat fŇĎszereplŇĎje. Amikor eljutott Epreskert t√°voli, rejtett √©s var√°zslatos zugaiba, sok bar√°tra tal√°lt. Van k√©t h√°zi√°llata is, egy kutya √©s egy macska, akiknek neve S√ľti √©s Sod√≥. A kedvenc √©tele m√ľzli, a kedvenc itala a menta sz√∂rp.
  • Almababa / Almapitet√ľnd√©r ‚Äď Eperke h√ļga. ElŇĎsz√∂r meg akart tanulni s√ľtit s√ľtni, de r√°d√∂bbent, hogy m√©gis jobb, ha megv√°rja, am√≠g nagy lesz, hogy megtanuljon s√ľtni. Egy r√©szben t√ľnd√©rk√©nt megmentette Eperke hercegnŇĎt, Almapitet√ľnd√©r n√©ven.
  • Limon√°d√© / Citromtorta ‚Äď Eperke j√≥ bar√°tja. A nagy alma v√°rosban tal√°lkozott elŇĎsz√∂r Eperk√©vel. Sz√©ps√©ges k√ľlsejŇĪ √©s h√≠res modell. Egy b√©k√°t szeretne h√°zi√°llatnak. Egyszer a fodr√°sza elrontotta a haj√°t √©s befestette s√°rg√°ra.

https://port.hu/adatlap/film/tv/eperke-es-baratai-strawberry-shortcake/movie-84723

Címlap kép: Eperke (forrás: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Hk6dyiJKlC0)

Vissza a kategória cikkeihez