Eperfesztivál

Akárcsak Almafesztivál, vagy Körtefesztivál, úgy Eperfesztivál is több helyszínen található hazánkban, az eper szezon idején. Az eper nagyon népszerű gyümölcs hazánkban és mivel szinte ez a szezonnyitó gyümölcsök egyike nagy a kereslet is rá. Ráadásul nemcsak nagyon zamatos, ízletes, de rendkívül egészséges is, ezért rendszeres fogyasztása mellett az eper jótékony hatása a szervezetünkre is kihatással van. E jótékony hatásokkal rendelkező gyümölcsöt ünneplik a fesztiválokon, ahol kóstolásokra, vásárlásra is lehetőség nyílik. Hiszen mindegyik fesztiválon az eper körül forog minden.

Eperfesztivál – Tahitótfalu

A Pest megyei település régóta mezőgazdasági múlttal rendelkező település. A Szentendrei szigeten fekvő Tótfalu a sziget legnagyobb agrár települése. Tahitótfalu legismertebb és legjellemzőbb termesztett növénye az eper. Több, mint 2 évtizede tartják meg minden évben a 3 napos szezonnyitó rendezvényt, mely az 1999-ben megrendezett első Eperfesztivállal országos ismertséget alapozott meg. A programok lehetőséget adnak a felhőtlen szórakozásra, de gasztronómiai és kulturális feltöltődésre is. Eper vásárlással, eperlekvár főzéssel, eperszüreti felvonulással és epertortával is várják a látogatókat. A településen az eper szezonban alatt folyamatosan szedd magad akciókkal is várják az érdeklődőket.

Eperfesztivál – Lajosmizse

A Bács-Kiskun megyei településen 2010-ben került először megrendezésre a Szamócás Vásári Forgatag. A rendezvényt egyrészt azzal a céllal keltették életre, hogy tisztelegjenek a szamóca fővárosának tartott gyümölcs termelők előtt. Hiszen a környéken közel 100 megszállott termelő egész évben azon dolgozik, hogy a legjobb ízű szamóca kerüljön a piacra.Valamint a népi hagyományok ápolását is zászlajukra tűzték.

A programokat is minden évben ennek megfelelően állítják össze és a vásári forgatag árusai kézzel készített portékáikkal is ezeket a hagyományokat testesítik meg. Megtalálható fazekas, csipke- és ékszerkészítő, bőrműves, népi ruhakészítő is a vásárban és természetesen szamóca vásárlásra is lehetőség nyílik. A mulatság egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő programpontja minden esztendőben a szamócalekvár verseny, mely évről-évre egyre több látogatót vonz. A rendezvény hagyományaihoz híven minden alkalommal a Szerző Zsuzsa Boldogasszony anyánk-énekével veszi kezdetét a mulatság, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom