Eperfesztiv√°l

Ak√°rcsak Almafesztiv√°l, vagy K√∂rtefesztiv√°l, √ļgy Eperfesztiv√°l is t√∂bb helysz√≠nen tal√°lhat√≥ haz√°nkban, az eper szezon idej√©n. Az eper nagyon n√©pszerŇĪ gy√ľm√∂lcs haz√°nkban √©s mivel szinte ez a szezonnyit√≥ gy√ľm√∂lcs√∂k egyike nagy a kereslet is r√°. R√°ad√°sul nemcsak nagyon zamatos, √≠zletes, de rendk√≠v√ľl eg√©szs√©ges is, ez√©rt rendszeres fogyaszt√°sa mellett az eper j√≥t√©kony hat√°sa a szervezet√ľnkre is kihat√°ssal van. E j√≥t√©kony hat√°sokkal rendelkezŇĎ gy√ľm√∂lcs√∂t √ľnneplik a fesztiv√°lokon, ahol k√≥stol√°sokra, v√°s√°rl√°sra is lehetŇĎs√©g ny√≠lik. Hiszen mindegyik fesztiv√°lon az eper k√∂r√ľl forog minden.

Eperfesztiv√°l ‚Äď Tahit√≥tfalu

A Pest megyei telep√ľl√©s r√©g√≥ta mezŇĎgazdas√°gi m√ļlttal rendelkezŇĎ telep√ľl√©s. A Szentendrei szigeten fekvŇĎ T√≥tfalu a sziget legnagyobb agr√°r telep√ľl√©se. Tahit√≥tfalu legismertebb √©s legjellemzŇĎbb termesztett n√∂v√©nye az eper. T√∂bb, mint 2 √©vtizede tartj√°k meg minden √©vben a 3 napos szezonnyit√≥ rendezv√©nyt, mely az 1999-ben megrendezett elsŇĎ Eperfesztiv√°llal orsz√°gos ismerts√©get alapozott meg. A programok lehetŇĎs√©get adnak a felhŇĎtlen sz√≥rakoz√°sra, de gasztron√≥miai √©s kultur√°lis felt√∂ltŇĎd√©sre is. Eper v√°s√°rl√°ssal, eperlekv√°r fŇĎz√©ssel, epersz√ľreti felvonul√°ssal √©s epertort√°val is v√°rj√°k a l√°togat√≥kat. A telep√ľl√©sen az eper szezonban alatt folyamatosan szedd magad akci√≥kkal is v√°rj√°k az √©rdeklŇĎdŇĎket.

Eperfesztiv√°l ‚Äď Lajosmizse

A B√°cs-Kiskun megyei telep√ľl√©sen 2010-ben ker√ľlt elŇĎsz√∂r megrendez√©sre a Szam√≥c√°s V√°s√°ri Forgatag. A rendezv√©nyt egyr√©szt azzal a c√©llal keltett√©k √©letre, hogy tisztelegjenek a szam√≥ca fŇĎv√°ros√°nak tartott gy√ľm√∂lcs termelŇĎk elŇĎtt. Hiszen a k√∂rny√©ken k√∂zel 100 megsz√°llott termelŇĎ eg√©sz √©vben azon dolgozik, hogy a legjobb √≠zŇĪ szam√≥ca ker√ľlj√∂n a piacra.Valamint a n√©pi hagyom√°nyok √°pol√°s√°t is z√°szlajukra tŇĪzt√©k.

A programokat is minden √©vben ennek megfelelŇĎen √°ll√≠tj√°k √∂ssze √©s a v√°s√°ri forgatag √°rusai k√©zzel k√©sz√≠tett port√©k√°ikkal is ezeket a hagyom√°nyokat testes√≠tik meg. Megtal√°lhat√≥ fazekas, csipke- √©s √©kszerk√©sz√≠tŇĎ, bŇĎrmŇĪves, n√©pi ruhak√©sz√≠tŇĎ is a v√°s√°rban √©s term√©szetesen szam√≥ca v√°s√°rl√°sra is lehetŇĎs√©g ny√≠lik. A mulats√°g egyik legnagyobb n√©pszerŇĪs√©gnek √∂rvendŇĎ programpontja minden esztendŇĎben a szam√≥calekv√°r verseny, mely √©vrŇĎl-√©vre egyre t√∂bb l√°togat√≥t vonz. A rendezv√©ny hagyom√°nyaihoz h√≠ven minden alkalommal a SzerzŇĎ Zsuzsa Boldogasszony any√°nk-√©nek√©vel veszi kezdet√©t a mulats√°g, melyre szeretettel v√°rj√°k az √©rdeklŇĎdŇĎket.

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez