Eper fagyi

Az eper fagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Az egyik leggyakoribb íz a cukrászdák kínálatában, de akár otthon is könnyedén elkészíthető. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Érdemes rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható.

Hűsítő eper fagyi recept

Hozzávalók:

  • 3-4 dl tubus sűrített tej
  • fél liter tejszín
  • 1 evőkanál cukor vagy méz
  • 30 dkg eper

Az epres fagyi elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először az epreket alaposan meg kell mosni, a szárait és a leveleit le kell szedni.  
  2. Majd apróbb darabokra kell vágni és egy botmixerrel pürésíteni olyan darabosra, amilyenre szeretnénk. Ha kevésbé darabosra szeretnénk, akkor hosszabb ideig mixeljük.
  3. Hozzákeverjük a cukrot vagy a mézet.
  4. A tejszínt és a sűrített tejet alaposan összekeverjük, és addig verjük, amíg sűrű kemény állagú nem lesz.
  5. Ezután tegyük a tejszínes keverékbe az össze pürésített epret és keverjük el benne.
  6. Majd az egészet be kell tenni a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Legalább 4-5 órára hagyjuk ott.
  7. Ezután fogyasztható.

Akár csokoládé darabokkal, keksz darabokkal, más gyümölcsökkel – áfonyával, őszibarackkal, sárgabarackkal – vagy levendula virággal is megbolondíthatjuk. Érdemes kísérletezni, hiszen igazi különlegességeket lehet összepárosítani. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Eper_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom