Tartalomjegyzék
Az eper fagyi egy igazi hűsítő nyári nyalánkság. Az egyik leggyakoribb íz a cukrászdák kínálatában, de akár otthon is könnyedén elkészíthető. Ugyanilyen elven és hozzávalókkal többféle házi ízesítésű fagylat receptjével érdemes kísérletezni, igazán csak a fantáziánk szabhat határt. Érdemes rászámolni a fagyasztási időt, mert nem lesz azonnal fogyasztható.
Hűsítő eper fagyi recept
Hozzávalók:
Az epres fagyi elkészítése lépésről – lépésre:
- Először az epreket alaposan meg kell mosni, a szárait és a leveleit le kell szedni.
- Majd apróbb darabokra kell vágni és egy botmixerrel pürésíteni olyan darabosra, amilyenre szeretnénk. Ha kevésbé darabosra szeretnénk, akkor hosszabb ideig mixeljük.
- Hozzákeverjük a cukrot vagy a mézet.
- A tejszínt és a sűrített tejet alaposan összekeverjük, és addig verjük, amíg sűrű kemény állagú nem lesz.
- Ezután tegyük a tejszínes keverékbe az össze pürésített epret és keverjük el benne.
- Majd az egészet be kell tenni a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Legalább 4-5 órára hagyjuk ott.
- Ezután fogyasztható.
Akár csokoládé darabokkal, keksz darabokkal, más gyümölcsökkel – áfonyával, őszibarackkal, sárgabarackkal – vagy levendula virággal is megbolondíthatjuk. Érdemes kísérletezni, hiszen igazi különlegességeket lehet összepárosítani. Csak a fantáziánkra van bízva, hogyan ízesítjük, mivel párosítjuk.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Eper_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez