Eper fagyi

Az eper fagyi egy igazi hŇĪs√≠tŇĎ ny√°ri nyal√°nks√°g. Az egyik leggyakoribb √≠z a cukr√°szd√°k k√≠n√°lat√°ban, de ak√°r otthon is k√∂nnyed√©n elk√©sz√≠thetŇĎ. Ugyanilyen elven √©s hozz√°val√≥kkal t√∂bbf√©le h√°zi √≠zes√≠t√©sŇĪ fagylat receptj√©vel √©rdemes k√≠s√©rletezni, igaz√°n csak a fant√°zi√°nk szabhat hat√°rt. √Črdemes r√°sz√°molni a fagyaszt√°si idŇĎt, mert nem lesz azonnal fogyaszthat√≥.

HŇĪs√≠tŇĎ eper fagyi recept

Hozzávalók:

  • 3-4 dl tubus sŇĪr√≠tett tej
  • f√©l liter tejsz√≠n
  • 1 evŇĎkan√°l cukor vagy m√©z
  • 30 dkg eper

Az epres fagyi elk√©sz√≠t√©se l√©p√©srŇĎl – l√©p√©sre:

  1. ElŇĎsz√∂r az epreket alaposan meg kell mosni, a sz√°rait √©s a leveleit le kell szedni.  
  2. Majd apr√≥bb darabokra kell v√°gni √©s egy botmixerrel p√ľr√©s√≠teni olyan darabosra, amilyenre szeretn√©nk. Ha kev√©sb√© darabosra szeretn√©nk, akkor hosszabb ideig mixelj√ľk.
  3. Hozz√°keverj√ľk a cukrot vagy a m√©zet.
  4. A tejsz√≠nt √©s a sŇĪr√≠tett tejet alaposan √∂sszekeverj√ľk, √©s addig verj√ľk, am√≠g sŇĪrŇĪ kem√©ny √°llag√ļ nem lesz.
  5. Ezut√°n tegy√ľk a tejsz√≠nes kever√©kbe az √∂ssze p√ľr√©s√≠tett epret √©s keverj√ľk el benne.
  6. Majd az egészet be kell tenni a fagyasztóba, hogy megdermedjen. Legalább 4-5 órára hagyjuk ott.
  7. Ezután fogyasztható.

Ak√°r csokol√°d√© darabokkal, keksz darabokkal, m√°s gy√ľm√∂lcs√∂kkel ‚Äď √°fony√°val, ŇĎszibarackkal, s√°rgabarackkal ‚Äď vagy levendula vir√°ggal is megbolond√≠thatjuk. √Črdemes k√≠s√©rletezni, hiszen igazi k√ľl√∂nlegess√©geket lehet √∂sszep√°ros√≠tani. Csak a fant√°zi√°nkra van b√≠zva, hogyan √≠zes√≠tj√ľk, mivel p√°ros√≠tjuk.

https://femina.hu/recept/receptneked_fagyi/

Vissza a kategória cikkeihez