Eladó eper

Eladó eper után elsősorban az eper szezonban keresünk. Jó esetben meg tudjuk határozni, hogy mikor van az egészéges, zamatos gyümölcsök érése és nem utólag jövünk rá, hogy sajnos lemaradtunk. A különböző eper fajták – az időjárás függvényében – május elejétől, végétől egészen július közepéig érlelik zamatos, illatos gyümölcseiket. A felkészült háziasszonyok ilyenkor mennek a piacokra, hogy az eperlekvár alapanyagáról gondoskodjanak.

Az eper rendkívül népszerű gyümölcs hazánkban és egyre több kertben megtalálható. Szerencsére nem szükséges azonban nagy kerttel rendelkeznünk, ha epret szeretnénk szüretelni, ugyanis balkonládában, cserépben is nevelhető eper fajtákat is találhatunk a kertészetekben. Már folytontermő fajtából is válogathatunk a kertészetek, faiskolák egyre bővülő kínálatában.

Eladó eper

Aki a legzamatosabb, legfinomabb gyümölcsöt szeretné, annak érdemes a termelőket közvetlenül felkeresni és tőlük vásárolni a nap érlelte portékájukat. A szezonban számos helyen tudunk közvetlenül tőlük is gyümölcsöt vásárolni. De, aki maga szedné, annak is vannak lehetőségei, hiszen számos helyen szedd magad akciókkal is várják a lelkes gyümölcsszedőket. Ráadásul a gyümölcsöt, ha magunk szedjük a családdal az különösen nagy élmény lehet. Főleg gyerekeknek lehet nagyon érdekes, ha nem volt kapcsolatuk korábban gyümölcsösökbe eljutni. Ráadásul annyi gyümölcsöt ehetnek, amennyi beléjük fér.

A szezonban az interneten keresztül is rátalálhatunk a gyümölcs termesztő helyekre, a szedd magad akciókra, de akár termelőkre is, akik árulják a többlet terméseiket. Az interneten a különböző fajták érési idejének megfelelően tájékoztatást is adnak arról, hogy melyik mikor érik, mikor, hol, milyen fajta szedhető, vásárolható. Sok termelő kiszállítást is vállal nagyobb mennyiség esetén. De nincs jobb annál, mikor mi magunk szedhetjük a zamatos gyümölcsöket!

De ha mégsem magunk szednénk és szeretnénk egy jó kis programmal összekötni az eperbeszerzést, akkor érdemes az Eperfesztiválok valamelyikét felkeresni. Ezek a rendezvényeken ugyanis nemcsak érdekes gasztronómiai és kulturális programokkal várják az érdeklődőket, hanem vásárlási lehetőséggel is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Eper_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom